Waar is een “bel niet aan sticker” goed voor?

 

Steeds meer mensen komen er achter dat een “bel niet aan sticker” heel veel voordelen heeft. Omdat er heel veel verschillende soorten “bel niet aan stickers” zijn, kun je heel precies aangeven wie wel en niet welkom is aan jouw deur. Naast een hoop gezeur aan de deur levert een “bel niet aan sticker” ook extra veiligheid.

 

Geen verkopers aan de deur

 

Eén van de grootste redenen waarom mensen een “bel niet aan sticker” gebruiken is omdat ze deur aan deur verkopers zat zijn. Bijna alle “bel niet aan stickers” geven dan ook een verbod voor verkopers aan. Met zo’n sticker heb je nooit meer last van louche verkopers die zonnepanelen, kunstof kozijnen of andere dingen proberen te verkopen. Natuurlijk is een “bel niet aan sticker”niet wettelijk bindend dus ze mogen wel aanbellen, maar als je van tevoren aangeeft dat je niet open staat voor verkoop zullen ze verder lopen. Een verkoper heeft immers maar een aantal uren de tijd voor zijn verkoop, en zal kansloze huizen overslaan.

 

Geen geloofsovertuigers aan de deur

 

Naast verkopers aan huis geven veel mensen aan dat ze geloofsovertuigers intens vervelend vinden. Vaak zijn ze niet gediend van de Jehovah’s getuigen die langs de deur gaan. Een groot deel van de “bel niet aan stickers” heeft dan ook een melding tegen geloofsovertuigers.

 

Voorkom een babbeltruc met een “bel niet aan sticker”

 

Ben jij bang om het slachtoffer te worden van een babbeltruc, of heb jij bekenden die hier gevoelig voor zijn? Dan kan een “bel niet aan sticker” een goede beveiliging zijn.

Het is één van de snelst groeiende criminele activiteiten in Nederland die vooral ouderen en alleenstaanden treft. Iemand belt aan onder een vals voorwendsel zoals het zijn van een verkoper. Ze leiden het slachtoffer af terwijl een handlanger door de laden gaat en alles leeg rooft. Ook worden deze praktijken steeds gewelddadiger. Vaak proberen ze met een smoesje naar binnen te komen en eenmaal binnen overmeesteren ze het slachtoffer met geweld.

Een “bel niet aan sticker” voorkomt dat de meeste verkopers of onbestemde mensen überhaupt aanbellen. Belt er dan toch een onbekende aan dan weet de bewoner direct dat hij op zijn hoede moet zijn. Door de deur op de clip te houden en direct te verwijzen naar de sticker kunnen ze de mogelijke bedreiging direct afwenden. Natuurlijk is het slim om meer bescherming te hebben zoals een noodknop, maar een “bel niet aan sticker” is een goede eerste lijn van verdediging tegen een babbeltruc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *