Met de camper door Nieuw Zeeland – een droom van een gezinsvakantie

Nieuw Zeeland had al langer op ons verlanglijstje gestaan. Maar het kwam er nooit van en dan werd ons mannetje geboren. Voor een paar jaar was de droom naar het einde van de wereld te reizen nog verder weg. Met een kind een zo verre reis maken?

Toen we vorig jaar zomer door hadden dat we in februari en maart twee maanden vrij konden nemen hebben we toch maar drie tickets geboekt. En na een beetje wikken en wegen een camper.

Zouden we het wel leuk vinden zeven weken in zo een camper? En hoe gaat dat met een kind van drie zo ver weg en zo lang? Zouden we niet beter een huurauto nemen? Of gewoon ergens naartoe zonder vliegtuig?

We gingen een camper huren in Nieuw Zeeland – en we hebben nooit spijt van deze beslissing gehad. Het was genieten voor ons alle drie!

We vlogen naar Christchurch op het zuidereiland, waar we eerst twee nachten in een hotel verbleven. Het blijft natuurlijk een lange vlucht maar het ging allemaal prima ook met Mats. Op de derde dag gingen we de camper ophalen. Echt een vakantiehuis op wielen met een douche, een wc, een volledige keuken, beddengoed – alles erop en eraan. Zelfs het kinderzitje voor Mats was er al. Bovendien kregen we een tablet met GPS en handige informatie over campings en bezienswaardigheden.

Eerst reden we zuidwaarts via Lake Tekapo naar Twizel en van daar weer naar de kust, naar Oamaru en dan naar de Otago Peninsula en het zeer schotse Dunedin. Het was overall even prachtig. Bij Invercargill hadden we de zuidelijkste punt bereikt.

Het landschap was overal supermooi, ongerept en puur! Het werd nog spectaculairder toen we aan de westkust waren: Doubtful Sound, Queenstown, en verder naar het noorden. Wij verbleven bij Franz Josef gletsjer, en dat was zeker ook de moeite waard. Maar onze favoriete plek was het Abel Tasman NP, gewoon prachtig.

Na ruim vier weken namen we de ferry naar het Noordereiland. De hoofdstad Wellington was verrassend en leuk. We bezochten Met onze camper die echt een thuis was geworden reden we naar Taupo, Roturorua, Coromandel en nog veel meer plekjes die allemaal even leuk waren. Het natuurschoon ligt in Nieuw Zeeland echt om elke hoek!

Het noordelijkste punt, voorbij Auckland, is ook schitterend. We bezochten Piha, Kerikeri en Kaitaia. Daarna moesten we helaas terug rijden naar Auckland waar de camper weer inleverden. Nog een paar nachtjes in de stad, die zeer treffelijk de “City of Sail”s genoemd wordt, en dan moesten we helaas het vliegtuig nemen naar Europa.

Wat hebben we genoten van deze twee maanden! Zo een reis en een camper huren in Nieuw Zeeland kunnen we iedereen alleen maar aanbevelen.