Een colportage sticker maakt je avond een stuk aangenamer.

Kent u die avonden dat je gewoon rustig op de bank zit, of net aan het eten bent en de deurbel gaat? Vaak is het dan een verkoper, met een prachtig verhaal probeert hij u een nieuw energiecontract aan te smeren, of zelfs kunststofkozijnen (en dat terwijl u in een huurhuis woont). Niemand zit hierop te wachten toch? Gezien het wel regelmatig gebeurd, moet er soms positief op gereageerd worden, iets wat ik echt niet kan voorstellen. Maar niet door mij. Daarom heb ik sinds kort een sticker op mijn deur geplakt, een colportage sticker!

 

Hoe ziet mijn avond er nu uit?

 

Eerlijk is eerlijk, ook nu wordt er soms nog aangebeld, maar wel heel veel minder J. Niet iedereen houdt zich aan de sticker, of denkt nog steeds een kans te maken. Je zou toch denken dat zo’n sticker een verkoper afschrikt, of wellicht schrikt hij er niet van, maar hij zal zijn kans toch wel een stuk lager moeten inschatten. “Waarom dan toch aanbellen?” denk ik op dat moment, het nodigt toch een stuk minder uit.

 

Kan ik het aanraden?

 

JA! Zelfs als er wordt aangebeld, kan ik gerust refereren naar de colportage sticker op mijn deur. Ik hoef het verhaal niet aan te horen en kan weer rustig mijn avond voortzetten. Eigenlijk is het niet alleen voor jezelf, ook help je de verkoper. Als hij een beetje oplet, scheelt het hem een hoop tijd. En hoeft hij alleen maar aan te bellen bij mensen die openstaan voor een verkoper aan de deur (ik kan mij dit overigens niet voorstellen!).

 

Moet je voorstellen dat iedereen een colportage sticker heeft die echt geen verkopers aan de deur willen. Misschien loopt de verkoper dan langer rond in een wijk om een deur of brievenbus te vinden waar geen colportage sticker is, maar als hij er eentje vindt, weet hij dat het gesprek of zijn pitch een stuk aangenamer zal zijn.

 

Wat mij betreft, zonder colportage sticker geef je deurverkopers een reden om bij je aan te bellen. Ben je hier niet van gediend? Maak het voor beide duidelijk met de sticker. Plak hem zichtbaar op. Is je brievenbus aan het begin van de oprit? Laat de verkoper niet helemaal naar je deur komen, maar geef aan het begin van de oprit al aan de deur niet te kopen.